Vin Diesel će glumiti u novom naučno-fantastičnom filmu produkcijske kuće Sony Pictures. “Bloodshot” koji je adaptacija istoimenog popularnog serijala stripova izdavačke kuće Valiant, prenosi Deadline.
Vin Diesel će glumiti Raya Garrisona, supervojnika kojeg je kreirala tajna vladina organizacija Project Rising Spirit. Tretman kojem su ga podvrgnuli pretvorio ga je gotovo u supeheroja zahvaljujući nanobotima koje su mu ubrizgani u krvotok. Nanoboti su mu izmenili strukturu stanica, zbog čega je postao neka verzija superčoveka. Zahvaljujući njima, ima nadljudsku snagu, sposoban je gotovo trenutno regenerisati sve povrede pod uslovom da konzumira velike količine proteina, a osim toga može se fizički spojiti sa kompjuterima i različitom tehnologijom kao i promeniti svoj fizički oblik.
Lik Bloodshota su 1992. stvorili Kevin VanHook, Don Perlin i Bob Layton. Film će režirati David Wilson, a za scenario su zaduženi Jeff Wadlow (scenarista filma „Kick-Ass 2“ i serije „Bates Motel“), i Eric Heisserer koji je nominovan za Oscara za scenario za film „Arrival“.