Ove jeseni na velika platna dolazi najpoznatiji antiheroj Venom. Najpoznatiji Marvelov antiheroj nakon dugog niza godina zaslužio je svoj film. Venom je fanovima superjunaka do sada bio poznat prvenstveno kao glavni negativac iz filmova o Spider-Manu koji je, iako ponekad duhovit i zanimljiv, i dalje ostao tek sporedni lik. Ali ove godine videćemo da čak i negativci imaju svoja dva lica i da se ponekad iza najvećeg zlikovca krije veliki junak.
Za nikad veću popularnost najdražeg negativca iz Marvelovih stripova zaslužan je Tom Hardy u ulozi glavnog lika Eddiea Brocka, fotoreportera kojem se život promeni onog trenutka kada postane domaćin vanzemaljskog stvorenja. Hardy se novoj ulozi potpuno posvetio i na svojim društvenim profilima redovno objavljuje fotografije sa snimanja. Osim njega, glumačku postavu pojačaće i Michelle Williams u jednoj od glavnih uloga dok će za celokupnu filmsku akciju biti zaslužan režiser Ruben Fleischer, poznat po odličnom balansiranju između komedije i zabave (Zombieland).
Venoma su osmislili 1988. pisac David Micheline, i crtači Todd McFarlane i Mike Zeck. Venom je vanzemaljski simbiot, kojem je potreban čovek kako bi preživio ali zauzvrat čovek dobija neverovatne moći. Iako je lik Venoma prvobitno bio zamišljen kao negativac, on kasnije, u određenim verzijama, postaje tzv. antiheroj a zatim gotovo pravi heroj.