Kompanije Legendary Pictures i Universal Pictures predstavile su novi trailer za sci-fi akcionu avanturu „Pacific Rim: Uprising“. Glumačku postavu filma čine John Boyega, Scott Eastwood, Jing Tian, Cailee Spaeny, Rinko Kikuchi, Burn Gorman, Adria Arjona i Charlie Day.
Prošlo je deset godina od prve Bitke za Pacifik, a okeani su ponovo nemirni. Program Jaeger se u međuvremenu razvio u najmoćniju globalnu odbrambenu silu u ljudskoj istoriji. PPDC sada poziva svoje najbolje ljude da postanu nova generacija heroja koja će biti spremna za borbu jer se vraćaju opaka i nemilosrdna Kaiju čudovišta.
Glavna zvezda filma je John Boyega (Star Wars: The Force Awakens) koji glumi Jakea Pentecosta, pilota programa Jaeger čiji je otac poginuo u obračunu sa Kaiju čudovištima.    Šansu da nastavi očevim stopama ukazala mu je njegova sestra Mako Mori (Kikuchi), hrabra predvodnica nove generacije pilota koji su odrasli u senkama rata. Dok traže pravdu za poginule, njihova je jedina nada da se ujedine u globalnom ustanku protiv snaga koje žele uništiti svet. Jakeu će se kao heroji PPDC-a priključiti Nate Lambert (Eastwood) i petnaestogodišnja hakerka Amara (nova glumačka nada Cailee Spaeny).
„Pacific Rim: Uprising“ režirao je Steven S. DeKnight (Netflix-ov Daredevil, STARZ-ov Spartacus). a bioskope stiže 22. marta 2018.