Warner Bros. Pictures na velike ekrane donosi adaptaciju klasika Rudyarda Kiplinga, Knjiga iz džungle pod nazivom Mogli: Dečak iz džungle.
Impresivna glumačka postava pod rediteljskom palicom Andyja Serkisa.
Priča prati odrastanje dečaka Moglija, kojeg su odgojili vukovi u indijskoj džungli. Dok pokušava shvatilti često gruba pravila džungle, pod vodstvom medveda Balua i pantera Bagire, Mogli bude prihvaćen od životinja džungle kao jedan od njih. Međutim, samo ga strašni tigra Šir Kan ne prihvata. No, džungla je puna drugih i većih opasnosti, pogotovo kada se Mogli suoči s ljudima.

Glumci koji daju svoje glasove glavnim životinjskim likovima priče su: Kristijan Bejl kao lukavi panter, Bagira; Cate Blanchett kao zlokobna zmija, Ka; Benedict Cumberbatch kao strašni tigar Šir Kan; Naomie Harris kao Niša, vučica, koja usvaja malog Moglija kao jednog od njenih mladunaca; i Andy Serkis kao mudri medved, Balu.
Na ljudskoj strani, Metju Ris kao Lokvud; Freida Pinto  je Mesua; i mladi glumac Rohan Čand je u ulozi Moglija, dečaka odgojenog od strane vukova, Peter Mulan  se pojavljuje kao vođa vukova, Akela; Džek Rejnor, kao Moglijev brat Vulf; Eddie Marsan, kao Nišin suprug, Vihan; i Tom Holander kao hijena, Tabaki.
Producenti su Stiv Kloves, Džonatan Kavendiš i Dejvid Baron, a Niki Peni je izvršni producent.