Deadline je nedavno objavio vest da će višestruko nagrađivani Mike Flanagan režirati ostvarenje „Doctor Sleep“ koje će predstavljati nastavak kultnog britansko-američkog psihološkog horora „The Shining“ snimljenog 1980. godine prema istoimenom romanu Stephena Kinga. Za scenario je zadužen producent, scenarist i režiser Akiva Goldsman, scenarist oskarom nagrađene biografske drame „A Beautiful Mind“ i brojnih drugih ostvarenja među kojima se izdvajaju „Cinderella Man“, „The Da Vinci Code“ i „I Am Legend“.
„Doctor Sleep“ će tako biti objavljen 36 godina nakon remek-dela „The Shining“ u kojem je glavnog junaka, poremećenog pisca Jacka Torrancea, briljantno odglumio Jack Nicholson. Glavni lik novog filma, koji predstavlja ekranizaciju istoimenog Kingovog dela iz 2013, jeste Danny Torrance, sin Jacka Torrancea iz prvog filma. Mali Danny, kojeg je u „Isijavanju“ glumio Danny Lloyd, sada je odrastao čovek u četrdesetim koji se bori protiv besa, očaja, alkoholizma i trauma zbog onoga što mu se kao detetu dogodilo u snegu odsečenom hotelu Overlook u Coloradu. Danny sada živi u New Hampshireu, našao je utočište u zajednici Anonimnih alkoholičara i dobio posao u staračkom domu gde ostaci njegove moći “isijavanja” pružaju utehu ljudima na samrti. Uz pomoć dalekovidnog mačora, ubrzo postaje “Doctor Sleep”. U domu će se psihički povezati sa mladom Abrom Stone koja ima spektakularnu moć “najsjajnijeg isijavanja”, što ponovo izaziva Dannyjeve demone i priziva ga u bitku za njenu dušu i opstanak.
Ovo nije prvi put da će Flanagan ekranizovati neko Kingovo delo s obzirom da je tokom prošle godine režirao ostvarenje „Gerald´s Game“ u kojem glavne uloge tumače Carla Gugino, Bruce Greenwood i Chiara Aurelia. Osim po ovom ostvarenju, Flanagan je poznat i po hororima „Oculus“, „Hush, Before I Wake“ i „Ouija: Origin of Evil“.
„The Shining“ je režirao preminuli oskarovac Stanley Kubrick zaslužan za brojna izvanredna filmska ostvarenja među kojima ćemo izdvojiti filmove „Lolita“, „2001: A Space Odyssey“, „A Clockwork Orange“, „Full Metal Jacket“ i  „Eyes Wide Shut“.