Legendarni film kojeg su od samog početka snimanja optuživali kako promoviše nasilje dobija i svoj „remake“, u pitanju je delo „Death Wish“, sa Bruceom Willisom u glavnoj ulozi.
Optuživali su original, tako isto optužuju i novi film. Nekoliko filmskih kritičara je novi film proglasilo praktički nacističkom Biblijom i delom za „alt-right“ ljude. Iako je u pitanju remake filma starog preko 40 godina, koji još uvek nije došao u bioskope, već je na udaru kritika.
U pitanju je film u kojem pratimo miroljubivog arhitektu Paula Kerseyja čiji se život „raspadne“ nakon ubistva njegove žene, Joanne, i silovanja ćerke. Nakon što mu u ruku slučajno dopadne pištolj, Kerseyjev život se potpuno promijeni. Posle povratka u New York, Paula pokuša opljačkati mladi kriminalac, kojeg tihi arhitekt u napadu besa ubije. Kad se oporavio od šoka, Paul je shvatio kako je došlo vreme da neko „ukloni“ kriminalce iz grada, a taj neko je upravo on.
Ovaj popularan film nastao je prema noveli Briana Garfielda, a nove verzije prihvatio se Eli Roth. U glavnoj ulozi je Bruce, a pomažu mu Elisabeth Shue u ulozi supruge i Camila Morrone u ulozi njegove kćerke.
Film su nekoliko puta odgađali, ali čini se da bi ovaj put mogao doći na vreme, odnosno da više neće biti odgađanja. Film u bioskope stiže početkom marta.