Novi opus filmske sage Marvel Studia nam je predstavljen sinoć prvim tizer trejlerom. Ova epizoda (drugačije to ne možemo nazvati) će biti posvećena liku Crnog Pantera (Black Panter) sa kojim smo se upoznali u trećem nastavku filmova o Kapetanu Americi (Captain America).
Reč dve najpre o Vakandi (Wakanda)… Radi se o izmišljenoj afričkoj državi koja je jedna od najnaprednijih na svetu po pitanju tehnologije i prirodnih bogatstava. Pomenuta je u filmu Kapetan Amerika : građanski rat (Captain America : Civil War) kada je njen kralj ubijen i kada njegov sin T’Challa (kojeg tumači Chadwick Boseman) treba da preuzme njegov presto uprkos svom duplom identitetu.
Za režijom filma je Ryan Coogler (kome dugujemo filmove Fruitvale Station i Creed), tako da sa tehničke strane možemo najverovatnije biti zadovoljni filmom. U filmu ćemo se, kao što se može videti u trejleru, ponovo družiti sa likovima koje tumače Andy Serkis i Martin Freeman, a kastingu glumaca se pridružuje solidna ekipa koju čine Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira i Forest Whitaker.

O filmu: Nakon tragičnih događaja iz filma Kapetan amerika: građanski rat, T’Challa se vraća u domovinu da preuzme presto Vakande, tehnološki vrlo razvijene afričke nacije. Ali pojavljivanje starog neprijatelja će staviti T’Challu na velika iskušenja, i kao suverena države i kao svog alter ega Crnog pantera. Naći će se u srcu konflikta koji ne samo da ugrožava Vakandu već i ceo svet.

Film dolazi u američke bioskope 14. februara 2018. godine.