Proteklog vikenda u Los Anđelesu održana je svetska premijera filma „ODMETNIK-1 – STAR WARS PRIČA“ (ROGUE ONE: A STAR WARS STORY).
Reakcije fanova, koji su imali neopisivu čast da ovaj film pogledaju među prvima su zaista fenomenalne. Premijerna publika je definitivno oduševljena filmom, za koji mnogi već kažu da je “najbolji STAR WARS film ikada“!
Sajt Variety je o ovoj premijeri napisao sledeće:
Sila je obuzela Holivud u subotu uveče kad je premijerno prikazan „Odmetnik-1 – Star Wars priča” koji je pred prepunom salom dobio ovacije. Slavne ličnosti i fanovi su gromkim aplauzom ispratili odjavnu špicu filma koji je trajao dva sata i 18 minuta. Neki su komentarisali posle filma da je iznenađujuće lep i prepun akcije. Drugi su govorili da im se mnogo dopadaju novi likovi u ovom filmu.
Publiku je najviše oduševila zvezda filma, nominovana za Oskara, Felisiti Džons. Glumci Doni Jen i Alen Tudik, koji igraju Čiruta Imvea i robota K-2SO, takođe su dobili izuzetno pozitivne komentare. Dejn Kuk je na svom Tviter profilu napisao da bi ovaj film mogao da bude najbolji od svih osam Star Wars filmova. “Odmetnik-1” je osmi film u Star Wars franšizi, ali je zapravo prva u nizu samostalnih priča koja se odvija neposredno pre događaja iz prvog “Star Wars” filma iz 1977; iako su Dart Vejder, Galaktička imperija i Zvezda smrti i dalje ključni elementi.

SINOPSIS: Iz Lucasfilma stiže potpuno nova avantura epskih razmera ODMETNIK-1, prvi od STAR WARS samostalnih filmova. U vreme konflikta, grupa neočekivanih junaka ujediniće se u misiji da ukrade planove za Zvezdu smrti, najstrašnije oružje za uništenje koje poseduje Imperija. Ovaj ključni trenutak u Star Wars istoriji okupiće obične ljude koji su odabrali da rade izuzetne stvari i na taj način će postati deo nečeg što je veće od njih samih.
Lucasfilm predstavlja „Odmetnik-1 – Star Wars priča“, prvi u seriji Star Wars samostalnih filmova smeštenih u svet koji fanovi poznaju i vole, ali koji predstavlja nove likove i priče.