Ove godine, 73. Filmski festival u Veneciji, ostaće, između ostalog, upamćen i po tome što će prvi put prikazati jedan film koji se u celini odvija u virtuelnoj realnosti.
Biće prikazano 40 minuta dugometražnog igranog VR filma, što će biti nešto sa čime će se publika sresti po prvi put i odabranih 50 gledalaca imaće prilike da vidi život Isusa Hrista na sasvim novi način.
Iako je dosta filmova pokušalo da dobije prestižnu titulu prvog VR filma, ostvarenje “Jesus VR – The Story of Christ” ipak je prvi visokobudžetni dugometražni igrani film koji ima razrađenu potpunu strategiju, od festivalskog prikazivanja pa sve do krajnjeg korisnika.
Produkciju potpisuju kompanije Autumn VR i VRWERX, a dužina trajanja celog ostvarenja je 90 min. Snimano je u 4K rezoluciji i pokriva svih 360 stepeni okruženja.
Posetioci Filmskog festivala u Veneciji, koji će trajati od 31. avgusta do 10. septembra, pogledaće film u novoj VR sali bioskopa koji je opremljen sa 50 VR naočara i samostalnih sedišta koja mogu da se okreću 360 stepeni.
Priča, svima poznata, pratiće život Isusa Hrista, od rođenja do vaskrsnuća.
Ako ovaj film, po nekima najambiciozniji VR projekat ikada, bude uspešan, označiće novu eru u filmskoj industriji i postaviće standarde produkcije budućih VR projekata.
Nakon premijere u Veneciji, krajem godine biće prikazan na platformama: Google Cardboard, Samsung Gear, Oculus Rift, PlayStation VR i HTC Vive.

 

 

izvor: blockbuster.rs