Reditelj originalnog filma, koji je među mnogim ljubiteljima fimova, a pogotovo lika i dela Tima Bartona, dobio kultni status, sada je i zvanično potvrdio da ostvarenje dobija svoj nastavak. Hit iz 1988. godine okupiće staru ekipu koja ga je nosila, Vinonu Rajder i Majkla Kitona.
Što se tiče ostalih glumaca iz filma, Kertin O’Hare, Aleka Boldvina i Đine Dejvis, za sada se ne zna da li će i oni činiti ekipu nastavka, ali nam je poznato da je Dejvisova izjavila kako bi volela da se vrati u nastavku.
   Tada mladi glumci, Đina Dejvis i Alek Boldvin igrali su bračni par duhova, koji na sve načine pokušava da otera nesnosne nove vlasnike kuće u kojoj su oni nekada živeli. Prvo pokušavaju sami, zastrašivanjem pridošlica, ali umesto da uspeju u tome, postaju turistička atrakcija, kao kuća duhova, na kojoj novi vlasnici čak i zarađuju. Zbog toga, kao krajnje rešenje, unajmljuju Bitlđusa, uvrnutog isterivača živih osoba. Iako je njihov plan bio da im Bitlđus pomogne samo sa izbacivanjem novih stanara, njegov plan je ipak malo drugačiji.
   To je, ukratko bila radnja prvog dela. Sada, nakon toliko godina, priprema se nastavak, a mi smo veoma zainteresovani da vidimo kako će se predstaviti stari znanci, nakon toliko godina.

Izvor: blockbuster.rs