Iako se proteklih meseci dosta pisalo o ovome, najavljivao peti nastavak od strane Spilberga, slušali komentari o tome da li će Harison Ford biti zamenjen mlađim glumcem ili neće… ništa nije zvanično dok gazda ne kaže, a ovih dana Disney je progovorio i zvanično je najavljen peti nastavak filma “Indiana Jones” za leto 2019. godine, sa originalnom ekipom, Spilbergom kao rediteljem i Harisonom Fordom kao nezamenljivim Indijanom Džonsom.
   “Indijana Džons je jedan od najvećih heroja u filmskoj istoriji i jedva čekamo da ga ponovo dovedemo na veliko platno 2019. godine”, rekao je predsednik Disney kompanije Alan Horn i dodao: “Retkost je imati tako savršenu kombinaciju reditelja, producenata, glumca i uloge i strašno smo uzbuđeni što krećemo na novu avanturu sa Harisonom i Stivenom”.
   Producenti će biti jedna od najvećih imena Holivuda, Ketlin Kenedi (sada predsednica LucasFilm-a) i Frenk Maršal jedan od najboljih producenata u filmskoj industriji. I dok su Maršal i Kenedijeva proteklih meseci isticali da je Harison Ford jedini Indijana Džons, pretpostavlja se da će peti u serijalu uvesti i neke mlade glumce u priču. Poslednji put to je pokušano sa Šajom Le Bjufom, 2008. godine u ostvarenju “Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull”, ali misija nije uspela. Jedno vreme dosta se govorilo o tome da će Kris Pret biti dostojna zamena za Harisona Forda, ali ni ta priča nije se svidela Stivenu Spilbergu. Ko će biti novi, potencijalni, naslednik, ostaje da se vidi kroz tri godine. Za sada, svi su okrenuti pripremi Harisona Forda za povratak ulozi profesora/arheologa/avanturiste.
  “Svi pokušavamo da smislimo kada je pravo vreme da počnemo priču. Harison zaista želi da je uradi, Stiven takođe jako želi da je uradi. Predložili smo par ideja za priču, ali iza toga, ne znam još uvek. Za sada su svi fokusirani na ‘Star Wars’ “, rekla je prošle godine u intervjuu za THR, Ketlin Kenedi.
   Sada, kada je Harisonova saga u “Star Wars” franšizi završena, ništa ga ne sprečava da ponovo obuče kožnu jaknu, stavi šešir, zadene bič za pojas i krene u novu avanturu. A ona nas, po prvim najavama očekuje 19. jula 2019. godine.

 

izvor: blockbuster.rs