Još samo dva meseca su ostala do početka bioskopske distribucije najvećeg animiranog hita ove godine. Reč je, o „Angry Birds“ filmu, snimljenom prema popularnoj franšizi video igara nastaloj u decembru 2009. godine, a koja je od tada doživela pravu eksploziju i proširila se sa mobilnih telefona na računare.
Budući da je sama igra nazvana najvećim uspehom svih vremena kada su u pitanju mobilne aplikacije, nije čudo da će oči filmskog sveta biti uperene u 12. maj kada će omiljeni junaci iz video igara uletiti na velika platna i doneti nam svoju prvu pravu filmsku avanturu.
Kako se ne radi samo o još jednom u nizu animiranih filmova već o istinski velikom projektu, kompanija Sony Pictures za originalnu je verziju filma okupila impresivnu glumačku ekipu koju predvode Jason Sudeikis, Josh Gad, Peter Dinklage, Maya Rudolph, Bill Hader, Kate McKinnon i Danny McBride.
Međutim srpska glumačka ekpa koja će Crvenom, Žutom, Bombi, Leonardu, Matildi, Steli i Moćnom Orlu (između ostalih) pozajmiti svoje glasove još je jača. Tako ćemo svi zajedno u „ulogama“ omiljenih nam animiranih likova moći da uživamo u glasovima Petra Strugara, Tamare Dragičević, Borisa Milivojevića, Stefana Bundala, Slobodana Tešića, Nebojše Ljubišića, Marka Gvera, Isidore Minić.
U domaće će bioskope „Angry Birds“ film će krenuti u dve dostupne verzije – sinhronizovanoj i originalnoj – baš kao što je to bio slučaj sa „Hotelom Transilvanija 2“ koji je do kraja njegove bioskopske distribucije u regionu pogledalo skoro 300.000 ljudi.
Kako je do danas zabeleženo preko tri miliona preuzimanja igrice „Angry Birds“ na svim platformama, što je čini apsolutnim rekorderom u broju „downloada“ neke besplatne igrice u istoriji, slobodno možemo da zaključimo da nas u njenom filmskom obliku očekuje pravi hit koji bi ovog proleća mogao da pohara bioskopske blagajne širom sveta i ostvari nove box-office rekorde.
Film „Angry Birds“ režirali su Clay Kaytis i Fergal Reilly kojima je ovo rediteljski prvenac, a scenario je napisao Jon Vitt, dobitnik prestižne nagrade Emmy.
Domaću verziju sinhronizacije režira autor jednog od najduhovitijeg filma Munje kao i TV formata Mile protiv tranzicije, Srđa Anđelić.
Ovim putem predstavljamo vam najnoviju bioskopsku najavu za film, sinhronizovanu na srpski jezik, koji u domaće bioskope stiže 12. maja.