Iz kompanije Universal Pictures je saopšteno da je ekipa zadužena za taj deo posla već posetila Kubu i potencijalne lokalitete snimanja i da su izuzetno zadovoljni idejom snimanja na tom ostrvu.
   Osmi nastavak ovog serijala će režirati F. Gary Gray, a u glumačkoj ekipi će ostati poznata imena poput Vin Diesela, Dwaynea Johnsona i Jason Stathama. Ekipi bi na snimanju na Kubi najveći problem mogla predstavljati činjenica da tamo skoro da i nema internet konekcije.
   Nedavni dogovor vlasti Kube i SAD o procesu normalizacije odnosa i okončanja višedecenijske izolacije Kube su otvorili mogućnost da se scene popularnog akcionog filma snimaju na egzotičnim lokalitetima Kube.
   „Kuba je zemlja o kojoj mnogi znaju, ali su je retki i videli. Ovakvi projekti za cilj imaju svakako povećanja interesa javnosti za Kubu“, izjavio je savetnik za trgovinske odnose između SAD-a i Kube John Kavulich.
   Nikada ranije u istoriji na Kubi nije sniman film, niti serija u rangu popularnosti sa filmom „Paklene ulice“. Ranije je snimljen samo mali holivudski komad „Tata“ u kojem je glavnu rolu glumio Giovanni Ribisi, a sniman je tokom kubanske revolucije.
Film se očekuje u bioskopima u aprilu 2017. godine