Tokom MTV-ovih VMA nagrada, objavljen je prvi zvanični trejler za nadolazeću epsko fantazijsku seriju “The Shannara Chronicles”. Kako možda već znate, ista je bazirana na delima Terry Brooks-a, i prati priču vilenjačke princeze, polu vilenjaka i čoveka, koji pokušavaju da zaustave invaziju demonske vojske u izmenjenom svetu nastalom na planeti zemlji 1000 godina posle apokalipse.
Dobra stvar je da je sam gospodin Brooks sudelovao u snimanju “The Shannara Chronicles”, ne bi li ista ostala što vernija njegovoj viziji kada je pisao knjige, a poznati glumac/režiser Jon Favreau je producent ove serije koja se snima na Novom Zelandu.
Iako možda niste čitali serijale Terry Brooks-a o Shanari, nema dileme da ćete ceniti ovaj trejler jer su scenografija i specijalni efekti na nivou nekog Holivudskog blokbaster filma.
Razne producentske kuće već neko vreme traže fantazijske projekte koji će biti njihov odgovor na suludo popularni “Game of Thrones”, a ako su se držali materijala iz knjiga, to u kombinaciji sa očigledno odličnim budžetom može (a i ne mora da znači) da dovede do odličnih rezultata.