Kada jedna video igrica doživi veliki uspeh, kao što je to slučaj sa igrom “Angry Birds”, onda je uspeh filma baziranog na njoj veliki izazov i težak zadatak. S obzirom da se igra zasniva na tome da različite vrste ptica, opremljene raznovrsnim artiljerijskim arsenalom, gađaju svinje koje su im ukrale jaja, postavlja se pitanje kakav će to biti film i šta bi mogla da bude okosnica njegove radnje? Verovatno su među najnestrpljivijima fanovi ove igrice, a mi smo nedavno imali prilike da pišemo nešto na tu temu, kada nam je Džoš Ged svojim izjavama zagolicao maštu i najavio da će nas film svojom radnjom iznenaditi, kao što je i njega.
Jedan od producenata ovog filma Džon Koen, koji je radio i na filmu „Despicable Me“, kaže: “Pitanje koje dobija Rovio više od svega je ‘Zašto su te ptice tako ljute?’. Ovo je originalna priča o tome kako je konflikt između ptica i malih zelenih svinja nastao.“ Klej Kejtis, koji radi na režiji filma zajedno sa Fergal Rajlijem, komentariše jednog od ptičijih junaka po imenu Red, kome je svoj glas pozajmio Džejson Sudeikis, rečima: “On je mrzovoljac. Znali smo da treba da nađemo glumca koji će moći da izgovara takve stvari a da i dalje bude šarmantan, i to je bio Džejson.“ Dok Fergal Rajli dodaje: “Ovo su ikone u igri koji izgledaju kao junaci, ali oni su stvarno samo ikone. Tako da je na nama da ih oživimo.“ Iako su Kejtis i Rajli radili na nekim od najvećih animiranih ostvarenja, ovo je prvi put da rade režiju. Vezano za to Rajli je prokomentarisao: “Prednost je što imamo tako veliki brend. Mnogo ikonskih filmova potiču od brendirane zabave. Ali brzo morate da zaboravite to kada radite na filmu jer i dalje treba, znate, da napravite film.“

S nestrpljenjem čekamo premijeru filma “The Angry Birds Movie”, koji je rezultat saradnje između Sony Pictures i Rovio Entertaiment, najavljenu za 20. maj 2016. godine.