Studio 20th Century Fox odlučio je da nekonvencionalnom Marvelovom antiheroju Deadpool da šansu, a glavna uloga je pripala Rajanu Rejnoldsu.
Deadpool je prvi put predstavljen na velikom ekranu u filmu „X-men: Poreklo Vulverina“. Film nije postigao dobre rezultate na svetskim blagajnama i samim tim, Deadpool je ostao u senci.
Kako se navodi u saopštenju distributerske kuće Megakom film, 11. februara sledeće godine stiže u bioskope neverovatna priča o bivšem pripadniku specijalnih jedinica – plaćeniku Vejdu Vilsonu, koji nakon rigoroznih eksperimenata stiče natprirodnu moć isceljenja i pretvara se u njegov alter ego, Deadpool-a.
Ubrzo neuništivi antiheroj na ivici razuma, sa novim sposobnostima i smrtonosnim smislom za humor, kreće u potragu za čovekom koji mu je zamalo uništio život.
Pored Rejnoldsa, koji je ovu ulogu želeo još od 2005. godine u filmu glume Morena Bakarin, Ed Skrein, T.Dž.Miler, Đina Karano i Briana Hildebrand.
Rejnolds i studio 20th Century Fox su obećali da će film ostati veran stripu, dodaje se u saopštenju i napominje da trejler ima R rejting – što znači da nije za sve uzraste, pogotovo ne za decu.

Film se očekuje u februaru 2016. godine.