Autor kultne serije „Tvin Piks“ Dejvid Linč izjavio je da će najavljenog nastavka ipak biti i po svemu sudeći on će ga režirati.
   „Ponovo se događa“, poručio je putem Tvitera Linč koji je nedavno napustio projekat nezadovoljan visinom finansijske podrške.
   Prema pisanju sajta Didžital spaj, produkcijska kuća Showtime potvrdila je da će Linč režirati nastavak serije koji će imati više od devet epizoda nego što je prvobitno planirano.
   „Dejvid će režirati celu stvar koja će ukupno trajati više od devet sati“, kazao je predsednik kuče Showtime, Dejvid Nevins navodeći da snimanje počinje „odmah“.
   „Prokleta šolja kafe koju su Mark (Frost) i Dejvid skuvali je bolja nego ikad. Bilo je vredno čekati na ‘dokuvavanje’, a šolja je veća nego što smo očekivali“, izjavio je Nevins.
   Originalna serija, emitovana tokom 1990. i 1991, nominovana je za 14 Emija i dobila je izvanredne kritike, kao ostvarenje koje deli televizijsku istoriju na „pre i posle“, zahvaljujući pre svega savršenom scenariju i glumačkoj ekipi.
   Godinu dana nakon prekida serije, snimljen je film „Tvin Piks: Vatro hodaj sa mnom“, koji je, na veliko razočarenje fanova, dao malo odgovora na pitanja vezana za poslednjih sedam dana života glavne junakinje, Lore Palmer.