Radi se o sjajnom horor filmu koji je bio prikazan na Kanskom festivalu 2014. Radi se o drugom dugometražnom filmu američkog reditelja Davida Roberta Mitchella.
   Reditelj nam daje svoje viđenje adolescencije u ovom horor trileru koji će vas naterati da osetite strah. Može se reći da je ovo mešavina uticaja kultnih horor reditelja među kojima su John Carpenter, Wes Craven, Stanley Kubrick i Jacques Tourneur. David Robert Mitchell se ipak samo inspirisao pomenutim rediteljima i daje svoj lični pečat filmu.
   Odlično realizovan sa vizuelnom teksturom osamdesetih, zvučnim efektima i soundtrackom koji utiče na nemir gledaoca, bez obzira što u filmu ima i humora, “It Follows” je već klasik u svom žanru.

O filmu: Jesen bi za devetnaestogodišnju Jay trebala predstavljati školu, momke i izlaske na jezero vikendom. Ali nakon naizgled nevinog seksualnog odnosa, Jay su obuzele čudne vizije i osećaj kom ne može pobeći, da je neko ili nešto prati. Suočena sa strašnim prikazanjima zajedno sa svojim prijateljima tinejdžerima traži način kako da pobegne strahovima koji se nalaze svega nekoliko koraka iza njih.

   Za sve ljubitelje horor filmova “To dolazi” – “It follows” film je koji se ne propušta. Smatraju ga najboljim američkim horor filmom od “Blair Witch Project” i jednim od najstrašnijih filmova u poslednjih nekoliko godina.

„To ne razmišlja, To ne oseća, To ne odustaje, To dolazi.“