Dwayne Johnson je trenutno aktuelan jer će se pojaviti u sedmom nastavku franšize Paklene ulice (Fast & Furious 7) gde će ukrstiti pesnice sa Jasonom Stathamom. Njegov sledeći film je sasvim druge prirode i on će u njemu tumačiti ulogu kalifornijskog spasioca koji se suočava sa posledicama tektonskih poremećaja.
   Inače, ne radi se o filmskoj ekranizaciji video igre GTA San Andreas. Ovaj blokbaster film više podseća na film 2012, gde možemo da vidimo destrukciju prouzrokovnu sudarima tektonskih ploča na nivou pukotine San Andreas, koja se proteže na dužini od 1300 km i širini od 140 km.
   Hiljade potresa godišnje se dogode u Kaliforniji koja je između dveju velikih tektonskih ploča – Tihog okeana i Severne Amerike. Većina tih potresa je previše slaba da bi ih osetili ljudi. Među više od 300 pukotina širom Kalifornije, pukotina San Andreas na njenom jugu je najopasnija jer se nije aktivirala više od tri veka.
   Glavne uloge u filmu tumače Dwayne Johnson, Carla Gugino, Alexandra Daddario, Colton Haynes, Ioan Gruffudd i Paul Giamatti.

Inače, film San Andreas stiže u domaće bioskope krajem maja 2015.