08.02. od 17:3o
Žanr:
dokumentarni
Režija: Boris Malagurski
Sinopsis: Film „Težina lanaca 2″ bavi se neoliberalnim reformama na prostoru Balkana nakon raspada Jugoslavije i uticaja tih reformi na ekonomiju, medije, vojsku, kulturu, obrazovanje i politiku. Uz ekskluzivne intervjue sa svetski priznatim stručnjacima, govori o rasprodatim i opljačkanim preduzećima, korumpiranim lokalnim političarima, destruktivnim stranim investitorima i raznoraznim ekonomsko – vojnim savezima. A sve u svrhu jednog cilja – ekonomske okupacije zemalja.
Film je, od svetske premijere 20. novembra na Montekasino filmskom festivalu u Johanezburgu, prikazan u mnogim gradovima širom Evrope i svijeta.
Dok se prvi deo bavio analizom uzroka ratova u Jugoslaviji i raspadom te zemlje, nastavak je fokusiran na ekonomiju i reforme posle 5. oktobra 2000. godine. Neka od pitanja su: „Kako je iznevereno poverenje građana posle obećanja da ćemo bolje živeti?“ i „Šta se zapravo desilo?“, a u filmu između govore Oliver Stoun i Karla del Ponte.

U biskopu “MR Kvart”, u nedelju 8. februara u 17:30 časova
biće održana premijera filma “Težina lanaca 2″, uz prisustvo reditelja angažovanih dokumentarnih filmova Borisa Malagurskog.

Karte su već u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici bioskopa “MR KVart“.

Cena karte: 150.oo dinara