Čuveni glumac Robin Vilijams pronađen je mrtav u svom domu u Kaliforniji. Prema prvim informacijama radi se o samoubistvu, saopštile su vlasti.
  
Robin Vilijams imao je 63 godine, a za ulogu u filmu „Dobri Vil Hanting“ nagrađen je Oskarom.
   Njegova porodica povodom tragične smrti izdala je zvanično saoštenje: „Robin Viliajms preminuo je jutros. Vodio je veliku borbu sa akutnom depresijom poslednjih dana. Ovo je tragičan i iznenadni gubitak za sve nas. Familija moli za poštovanje privatnosti u ovom teškom trenutku žalosti.“
   Popularni glumac rođen je 21. jula 1951. godine u Čikagu. Prvo je probao da studira političke nauke, koje je napustio posle godinu dana da bi upisao Fakultet dramskih umetnosti u Njujorku. Tokom studija, ali i nakon što je diplomirao, igrao je različite uloge, uglavnom u pozorišnim komedijama. Pošto se kao uspešan glumac u komedijama nametnuo mnogim rediteljima, ubrzo se pojavio u nekoliko televizijskih humoristickih serija, od kojih je najpoznatija „Happy Days as Mork“.
   Početkom osamdesetih godina dobija i prve uloge u serijama koje su se emitovale na kablovskoj televiziji. Te serije su mu donele veliku popularnost, posebno „Home Box Office“. Na vrhuncu popularnosti na televiziji dobija i svoje šou emisije „Veče sa Robinom Vilijamsom“ i „Robin Williams: Live at the Met“.
   Tih godina dobija i prve uloge u komedijama koje su ga proslavile širom sveta: „Popaj“, „Moskva na Hadsonu“, „Club Paradise“ i „The Best of Times“.
Na „A listu holivudskih glumaca“ Vilijams stiže zahvaljujući nominaciji za Oskara za glavnu ulogu u filmu „Dobro jutro, Vijetname“. Usledila je i nominacija za nagradu Akademije za ulogu u filmu „Društvo mrtvih pesnika“. Solidan uspeh ostvario je i u filmu Stivena Spilberga „Kapetan Kuka“, gde je igrao Petra Pana.
   Svoj glas pozajmio je i crtanom filmu „Aladin“. Producentski debi ali i uspešnu glavnu ulogu ostvario je u komediji „Mrs. Doubtfire“, gde je igrao oca koji mora da se preruši u kućnu pomoćnicu da bi proveo više vremena sa decom.
   Devedesetih godina ističe se ulogama u filmovima „Fisher King“, „Džumandži“, „Devet meseci“ i „Dobri Vil Hanting“, u kom je imao sporednu ulogu za koju je dobio svog jedinog Oskara. Glumio je i u Spilbergovom SF-u „AI“, „Insomniji“, „Noći u Muzeju“….