Holivudska legenda Miki Runi umro je u 93 godini života, u svojoj kući u Los Anđelesu. Snimio je preko 200 filmova, i oženio se čak osam puta.

   Glumac, koji je poznat po filmovima tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka, umro je u nedelju, javio je sajt TMZ. On je poznat po ulogama pored Džudi Garlend i Elizabet Tejlor. Rođen je u Bruklinu, a na filmu se prvi put pojavio kada je imao 18 meseci. Do 1965. godine snimio je 200 filmova i zaradio više od tri milijarde dolara.
   Tokom filmske i muzičke karijere koja je trajala osam decenija, Runi je bio nominovan četiri puta za nagradu Oskar, a dobio ju je dva puta, uključujući nagradu za životno delo 1983. godine.
   Runi se ženio osam puta, a jedna od supruga mu je bila filmska lepotica Ava Gardner. Veći dio zarađenog bogatstva potrošio je na alimentacije, zbog čega je u jednom trenutku bankrotirao.
   Uprkos velikom uspehu, Runi je svojevremno priznao da ga je slava primorala da odraste suviše brzo. Rekao je da se u tridesetoj osećao kao stogodišnjak.
Filmom, televizijom i pozorištem bavio se i nakon što je napunuo osamdesetu.