Međunarodni filmski festival, FEST 2014, biće održan od 28. februara do 9. marta. U Sava centru, Domu omladine Beograda, Dvorani Doma sindikata, bioskopu Fontana i uz tradicionalni program u Kinoteci biće prikazano 75 premijernih filmova.
Ovogodišnji FEST otvara film Bobana Skerlića “Top je bio vreo”, a zatvara “Duran Duran” na koncertu u režiji Dejvida Linča.

Tema filma „Top je bio vreo“ je odrastanje, sazrevanje dečaka u opkoljenom, bombardovanom Sarajevu početkom devedesetih godina.  Granata s brda ubija roditelje desetogodišnjaka tokom opsade Sarajeva 1994.  Dečak prestaje da govori.  Prihvata ga komšinica i neguje kao svog sina.  Kada dečaka lokalni nasilnici izbace iz opustošenog stana, on počinje da lunja ulicama sa školskim drugom,  gde prerano i prebrzo prolazi kroz proces odrastanja.  Upoznaje sa značenjem reči sila,  seks,  smrt.  Uči kako se napreduje.  Uči o sistemu vrednosti.  Uči o tome šta je važno u životu.  Komšinica bezuspešno pokušava da ga zaštiti.  Dečak srlja u propast.  Smrt i patnja postaju deo njegove svakodnevice.

U okviru festivala, od 28. februara do 9. marta, publika će moći da vidi još najnovijih ostvarenja vrhunske svetske kinematografije. Na festivalu će biti prikazani i filmovi: Kradljivica knjiga, Grand Budapest Hotel, 12 godina ropstva, Nulta teorema, Lepotica i zver i drugi, a kompletan program možete pronaći na zvaničnom sajtu Fest-a www.fest.rs.