Oskarovac Filip Simor Hofman pronađen je u nedelju (2.2) posle podne mrtav u svom stanu na Menhetnu, piše Volstrit žurnal.
   Hofman, koji je umro u 47. godini, Oskara za najbolju mušku ulogu je dobio 2005. i to za glumu u filmu „Capote“.
   Američki glumac je pronađen mrtav danas popodne a policijski izvori bliski CNN-u, kažu da je u pitanju predoziranje drogom. Simor Hofman je, navodno, pronađen mrtav na podu kupatila svog stana na 4. spratu sa iglom u ruci. Simor je u mladosti imao problema sa drogom nakon čega je nije koristio pune 23 godine. Godine 2012. je počeo ponovo da koristi heroin nakon čega je proveo deset dana na rehabilitaciji. U intervjuu za CBS, 2006. godine, priznao da je zloupotrebljavao „sve što su njegove ruke mogle da dotaknu“. „Sve od toga sam voleo“, rekao je glumac govoreći o drogama.
   Simor Hofman je rođen 1967. godine i pored glume bavio se i režijom. U Holivudu je važio za jednog od najpouzdanijih i najprepoznatljivijih karakternih glumaca. Hofman je svoju reputaciju izgradio kroz filmove devedesetih poput „Boogie Nights“, „Zakrpa Adams“, „Magnolia“ i „Veliki Lebovski“ i to pre nego što je dobio Oskara za ulogu američkog pisca Trumana Kapotea. Tokom karijere igrao je kako u malim nezavisnim filmovima tako i u blokbasterima poput „Nemoguće misije 3“. Poslednju ulogu zabeležio je u „Igrama gladi“. Počeo je na Brodveju i osvojio je dve Toni nagrade.
   U filmu „Before the Devil Knows You’r Dead“ Hofman je glumio sina koji pljačka prodavnicu nakita svojih roditelja, na šta nagovara i rođenog brata (Itan Houk), što dovodi do tragičnog kraja.
   AP ocenjuje da je svojom prilagodljivošću i disciplinom, koja je više karakteristična za britanske glumce nego za američke, mogao da glumi u bilo kojoj ulozi, maloj ili velikoj. Mogao je da glumi i gnusne negativce i simpatične likove. Britanski glumac Džon Hurt rekao je da mu je vest o Simorovoj smrti pala teško.
   „Bio je sjajan glumac, važan član filmske i pozorišne zajednice. Vanserijski talenat, kako režiserski tako i glumački. Mnogo će nam nedostajati.“
   Hofman je bio u vezi sa kostimografkinjom Mimi O` Donel, koju je upoznao 1999. godine kada je režirao „In Arabia We’d All Be Kings“, sa kojom ima sina i dve ćerke.