Neki od najstrašnijih likova književnosti, uključujući Dr Frankenštajna, Dorijana Greja i plejadu drugih čuvenih likova iz romana o Drakuli vrebaju u najmračnijim uglovima viktorijanskog Londona. Penny Dreadful je fascinantan psihološki triler koji upliće zajedno ove klasične horor priče i pretvara ih u novu dramu.
Inspirisana nazivom jeftinih i popularnih romana s kraja devetnaestog veka, koji su prodavani nedeljno za 1 peni („Jezive priče za peni“), ova serija oživljava najpoznatije gotske likove tog doba.
Po prvi put ćemo imati prilike da vidimo Dorijana Greja i Dr Frankenštajna na jednom mestu i priči, zajedno sa mnogim likovima koji su ledili krv u žilama tadašnjim čitaocima. U produkciji kanala Showtime a pod voditeljskom palicom kreatora i producenta John Logana ovu seriju predvodiće postava poznatih glumaca koje odavno nismo videli na malim ekranima kao što su Josh Hartnett, Eva Green, Timothy Dalton, Harry Treadaway, Reeve Carney i Billie Piper.
John Logan, kojem je ovo prvi izlet u televizijske vode, poznatiji je kao scenarista filmova Skyfall, Star Trek: Nemesis, Any Given Sunday i Gladiator.

Premijera serije zakazana je za 11. maj 2014.