Ukoliko ste voleli Karpenterovog Stvora i drhtali od jeze i straha dok ste gledali ovaj film onda je nova serija Helix u produkciji kanala Syfy kao poručena za vas!
Pretpostavljamo da ste podigli obrvu na konstataciju da je bilo šta što je u produkciji ovog kanala iole gledljivo i vredno pažnje ali tu smo da vas podsetimo da je rimejk serije Battlestar Galactica bio njihov veliki hit. Mislimo da zaista vredi pružiti šansu ovoj seriji i gajiti tračak nade da je neće upropastiti loši zapleti i jeftini efekti.
Ova serija prati rad tima naučnika iz Američkog Centra za kontrolu zaraznih bolesti koji dobija zadatak da otputuje u istraživački objekat visoke tehnologije na Arktiku i ispita slučaj mogućeg izbijanja epidemije. Ubrzo bivaju uvučeni u borbu za goli život koja može da bude ključ spasenja čovečanstva ili njegovo potpuno uništenje.
Serija vas lagano uvlači u priču i prepuna je zapleta koji vas drže prikovanim za ivicu sedišta i ako volite naučnu fantastiku sa premisama dobre horor priče, sigurno će vam se dopasti. Nadamo se da će serija zadržati oštrinu i steći svoje fanove (poput serije Fringe koja takođe prati rad tima naučnika) i ispuniti očekivanja.

Serija se trenutno prikazuje na kanalu SyFy