HBO je objavio trejler za četvrtu sezonu planetarno popularne serije „Game of Thrones“ koja će premijerno početi da se prikazuje 7. aprila na televiziji HBO.
Serija „Game of Thrones“ adaptacija je romana Džordža R.R. Martina i postala je veliki hit među publikom od početka prikazivanja 2011. osvojivši brojne nagrade uključujući Zlatne globuse, Emije i Bafta priznanja.
Budući da ova serija ima i titulu najviše umnožavane u piratskim verzijama u 2013. među korisnicima “Pirate Bay-a” i „Bittorrent-a“, sasvim je izvesno da će i nove epizode biti dostupne za ilegalno preuzimanje sa interneta u roku od nekoliko sati nakon prikazivanja.
Kako prenose elektronski mediji, u četvrtoj sezoni biće uvedeni novi likovi, a najavljeno je i da će članovi benda Sigur Ros imati male uloge u seriji.
Razlog tome je što su tvorci serije David Beniof i Den Vajs veliki ljubitelji ovog islandskog benda i slušali su njihovu muziku dok su snimali na Islandu.
Ovo ipak nije prvi put da se „Game of Thrones“ vezuje za muzičare. Grupe The National i The Hold Steady pisali su pesme za saundtrek serije, a bubnjar Vil Čempion (Coldplay) i Geri Lajtbodi (Snow Patrol) imali su manje uloge u trećoj sezoni.