Originalan naslov: A Million Ways To Die In The West
Trajanje: 105 minuta
Žanr: komedija, vestern
Režija: Seth MacFarlane
Uloge: Seth MacFarlane, Charlize Theron, Amanda Seyfried, Neil Patrick Harris, Giovanni Ribisi, Liam Neeson
U bioskopima od: 29.05.2014.
O filmu: Set Makfarlan je režiser, producent, ko-scenarista i igra glavnu ulogu kukavičkog pastira, Alberta u filmu „Ko preživi, pričaće”. Nakon što Albert odbije da učestvuje u obračunu, njegova prevrtljiva devojka će ga ostaviti zbog drugog. Kad misteriozna i lepa žena dojaše u grad, ona će mu pomoći da pronađe hrabrost i njih dvoje će početi da se zaljubljuju. Ali kad njen muž, ozloglašeni odmetnik dođe u potrazi za osvetom, pastir će morati da testira svoju novootkrivenu hrabrost.

Nakon velikog uspeha svoje sjajne komedije “Ted”, Seth MacFarlane nastavlja svoje filmske avanture novom komedijom „Ko preživi pričaće“ (A Million Ways To Die In The West). Glumačka ekipa koja tumači uloge u filmu je sjajna a radnja filma se dešava na divljem zapadu, dovoljno je da pogledate trejler i shvatićete da je film totalno otkačen.
Seth MacFarlane je prihvatio izazov da okvir svoje priče smesti u svet vesterna, žanra koji u poslednje vreme nije baš popularan među gledaocima, i pokuša da dostigne ako ne i prestigne sjajnog Mel-a Brooks-a. Ovom prilikom je, pored njega samog, okupio odlične glumce: tu su Charlize Theron, Amanda Seyfried, Neil Patrick Harris, Giovanni Ribisi i Liam Neeson.   U pisanju scenarija su mu pomogli  Alec Sulkin i Wellesley Wild, njegovi ortaci iz Famiy Guy.